Welcome – Dutch

Corfin Industries is al sinds de jaren ’80 actief als pionier in RHSD (Robotic Hot Solder Dip: gerobotiseerd dompelsolderen) en levert grote OEM’s en hun toeleveranciers elektronica waaraan hoge eisen kunnen worden gesteld qua betrouwbaarheid, bijvoorbeeld voor rakettechniek en luchtvaart. Dankzij de reputatie die Corfin Industries heeft opgebouwd met deze hoge kwaliteit, is het bedrijf tegenwoordig preferred supplier voor diverse defensieprojecten.

Corfin Industries is marktleider in de componentvoorbereiding. In de Corfin-productiefaciliteit in Salem worden aansluitpennen van componenten door robots op de juiste lengte afgekort, gevormd en in dompelbaden gesoldeerd voor elektronicafabrikanten overal ter wereld.

Door zuiver tin te vervangen – een proces dat wij voor de Amerikaanse marine hebben ontwikkeld – blijven honderdduizenden componenten en de systemen waarin deze worden gebruikt, vrij van tin-whiskers (naaldkristallen) en zwakke soldeerverbindingen.

Corfin voert ook ook lektests en XRF-controles van Pb-gehaltes uit, smelt plastic mantels om microcircuits (PEM’s) en plaatst componenten op montageband en spoelen (tape and reel). Corfin is gecertificeerd volgens ISO 9001 en AS 9100.

Tin-whisker-preventie

Gerobotiseerd dompelsolderen is tegenwoordig de beste methode om tin-whiskers te voorkomen en zo uiterst betrouwbare producten te fabriceren.

Ons gerobotiseerde dompelsoldeerproces (RHSD) is voor het ManTech TMTI-project van de Amerikaanse marine geselecteerd om loodvrije bekleding te verwijderen en te vervangen door een Sn63Pb37-legering die whisker-vorming tegengaat en de betrouwbaarheid van soldeerverbindingen aanzienlijk verbetert.

Uit een groot aantal tests en destructief onderzoek bij het TMTI blijkt dat er geen schade wordt veroorzaakt door het RHSD-proces van Corfin. Het RHSD-proces van Corfin is uniek. De geautomatiseerde robots waarmee de componenten worden bewerkt, staan garant voor zeer geringe toleranties, zodat loodvrije bekleding (zuiver tin) volledig wordt verwijderd.

Onze diensten

Gerobotiseerd dompelsolderen (RoHS)

 • Tin-whisker-preventie
  Dit door de Amerikaanse marine geteste proces verwijdert zuiver tin volledig en vervangt het door SnPb (tin-lood) om tin-whiskers te voorkomen.
 • Vervanging van verbindingen zonder lood
  Voorkomt zwakke soldeerverbindingen door loodvrije bekleding volledig te verwijderen en te vervangen door tin-lood.
 • Vervanging van goud
  Goud verwijderen en vervangen door SnPb. Dit wordt vooral gedaan om het nuttige soldeeroppervlak te vergroten.
 • RoHS-compliantie
  (Beperking gevaarlijke stoffen) Loodhoudende legeringen worden verwijderd en vervangen door SAC305 (tin-zilver-koper) of andere legeringen volgens uw specificaties.
 • Vervanging van BGA-bolletjes door tin-lood voor compliantie met RoHS
  Alle bolletjes en legeringresten worden vervangen door bolletjes Sn63Pb37, SAC305 of een andere legering volgens uw specificaties.
 • Afkorten en vormen
  Rechte contactpennen worden op de juiste lengte afgekort en gevormd voor surface-mount-montage volgens tekening van de klant. Desgewenst kan Corfin Industries een ontwerp voor u maken.
 • Verbogen contactpennen richten
  Een gerobotiseerd proces om verbogen pennen te richten en de resultaten te controleren. Voor deze bewerking wordt eerst een grondige inspectie uitgevoerd om vast te stellen of de schade aan de contactpennen kan worden hersteld.
 • XRF – Röntgenfluorescentie-analyse
  Dit wordt bij de ontvangst van componenten uitgevoerd om het loodgehalte (Pb) van de contactpenbekleding te bepalen en om tin te detecteren op zowel SMT-contactpennen als BGA-bolletjes.
 • Tape and reel
  Componenten kunnen in elke gewenste hoeveelheid op montageband geplaatst en op spoelen gewikkeld worden voor assemblage in een productieomgeving. Corfin Industries kan speciale tapes maken volgens uw specificaties.
 • Lektests fijn en grof
  Ook wel afdichtingtests genoemd. Met deze tests wordt gecontroleerd of de hermetische afdichting van een component intact is.

Wij nodigen u uit om onze website te bekijken en verder te lezen over onze dompelsoldeerservice. De rest van deze website is in het Engels. Ook correspondentie met ons is alleen mogelijk in het Engels.

Klik hier om verder te gaan!